RECEPT ZA CIMET ROLNICE OVSENU KAŠU- Brza Priprema Najukusnije Ovsene Kaše
Ovaj recept za proteinsku ovsenu kašu sa ukusom cimet rolnica je brza priprema ovsene kaše u rerni koja će vam dati najukusniji doručak pun začina i slatkoće. Proteinski doručak koji miriše na pekarnicu!
Sastojci:
- ½ šolje (50g) ovsenih pahuljica
- ½ šolje + 2 kašike (140g) mleka
- ½ kašike (4g) mlevenog lanenog semena
- ½ kašičice stevije/monk fruit
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- ½ kašičice cimeta
- ¼ kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 merica (31g) proteina u prahu sa ukusom vanile
Cimet vrtlog:
- 1 kašika (16g) orah putera
- 1 kašičica (4g) kokosovog šećera
- ¼ kašičice cimeta
- Prskalica mleka
Glazura:
- 1 kašika (7g) šećera u prahu (ili 1:1 zamena šećera)
- ½ kašičice mleka
Uputstvo za pripremu:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- U blenderu pomešajte sve sastojke za ovsenu kašu dok ne dobijete glatku smesu (~30 sekundi).
- Sipajte smesu u posudu otpornu na rernu.
- U posebnoj posudi pomešajte sastojke za cimet vrtlog i ili razmažite na vrhu ovsene kaše, ili stavite u kesu za špricanje.
- Pecite 15-20 minuta.
- Pomešajte sastojke za glazuru i premažite preko ovsene kaše.
Ovaj recept za brzu pripremu ovsene kaše je savršen za najukusniji doručak sa cimetom. Za varijaciju bez pečenja, isprobajte PROTY proteinsku ovsenu kašu sa vanilom i dodajte cimet za sličan ukus.